Skip to content Skip to footer

Топ 10 на премиум уискита за Коледа

Празничният сезон е добре и наистина пред нас и имайки предвид това, мислите ни естествено се насочиха към списъка с нашите 10 най-добри уискита за Коледа. Независимо дали искате да купите подарък за любим човек или да се поглезите с драм нещо специално, ние събрахме 10 уискита от цял ​​свят, които са идеални за това време на годината. Повечето от нашите 10 избрани коледни уискита съдържат класически празнични вкусове като богата плодова торта, ванилия и канела, докато други са фантастични подаръци. От експериментални бърбъни до скоч на екстравагантни цени и всичко достъпно между тях, в този списък има по нещо за всеки. Пропуснахме ли нещо? Оставете коментар по-долу, ако любимото ви коледно уиски не е в нашия списък.

Glenfiddich на 18 годишно

Коледно уиски Glenfiddich 18 с печени ябълки, ванилия и султани на носа, Glenfiddich 18 Year Old със сигурност предизвиква усещане за Коледа само с миризмата. Във вкуса ябълките и ванилията отстъпват място на захаросана портокалова кора и канела, с нотка на лешник, която се прокрадва. Това едномалцово шотландско уиски е може би най-лесното за намиране, появява се на рафтовете на повечето големи супермаркети и специализирани магазини за напитки. При цена от 40 британски лири за бутилка, той осигурява и отлична стойност за парите.

17-годишно коледно уиски Balvenie Doublewood

Току-що пуснат през октомври 2012 г., The Balvenie Doublewood 17 Year Old вече е част от основната гама на дестилерията Speyside. По-стара версия на най-популярното уиски на The Balvenie – The Balvenie Doublewood 12 Year Old – това уиски е снизходително удоволствие, на което да се насладите по време на празниците. Описван като носещ дълбоки нотки на ванилия с вкус на зелена ябълка и кремообразно карамел и със златист карамелен цвят, The Balvenie Doublewood 17 Year Old е уиски, с което да се успокоите при специални поводи като Коледа. Предлага се в Обединеното кралство и САЩ за £75 бутилката.

Коледно уиски Ballantine’s Christmas Reserve

Това специално издание от марката No.2 в света за блендиран скоч се завръща отново на рафтовете, за да помогне на любителите на уискито да видят през празничния сезон. Специално проектиран да се пие по Коледа, Ballantine’s Christmas Reserve показва тежки нотки на влажен кейк със стафиди, кафява захар и карамализирани ябълки на носа, със захаросан портокал и нотка на джинджифил, появяващи се на езика. Тази година собственикът на марката Pernod Ricard направи Ballantine’s Christmas Reserve достъпен на повече пазари от всякога, включително Швейцария, Франция, Мексико, Холандия, Виетнам, Полша, Дания, България, Китай, Тайланд, Германия, Словения, Тайван, Хърватия, Хонг Kong и изберете безмитни магазини. Неговата снежнобяла подаръчна кутия и релефна бутилка правят това уиски идеално за почерпка на любим човек или дори на себе си.

Коледно уиски Jack Daniel’s Tennessee Honey

Въпреки че вече са остарели в САЩ, уискитата с мед са нещо като новост в Обединеното кралство в момента. Jack Daniel’s Tennessee Honey има голям брой последователи в САЩ, където сладкият му вкус на мед и ядки, съчетан с безпогрешния вкус на Jack Daniel’s, са голям хит. Ако търсите подарък с уиски за някой със сладък вкус, това може да е точното нещо. Достъпно от само £25 за бутилка, това е уиски, на което да се насладите чисто, върху лед или смесено с джинджифилова бира или кафе.

10-годишно коледно уиски Yamazaki

Този единичен малц от дестилерията Yamazaki в Япония е отлежавал в бъчви от бърбън в продължение на 10 години, придавайки на течността изобилие от ванилия, карамел и подправки, синоним на Коледа. Перфектно въведение в японското уиски, Yamazaki 10 Year Old е достъпно уиски, идеално за почерпка на себе си или любим човек на Коледа, ако сте свикнали повече с уискито. Намерете го за около £35 в специализираните магазини за алкохол.

Коледно уиски Penderyn Portwood

След като е завършен в експортни бъчви, Penderyn Portwood има, както се очакваше, богати вкусове на горски плодове, свързани със споменатото вино. На носа има изобилие от червени горски плодове, какао и карамел, докато езикът долавя нотки на черен шоколад, кремообразен крем и пиперливи сливи. Издаден, за да отбележи празничния сезон тази година, Penderyn Portwood е богато, разкошно уелско уиски, на което да се насладите край огнището с плато със сирене. Може да се намери при специализирани търговци на дребно за около £35.

Коледно уиски Balblair 1969

Тези, които искат да пръснат малко повече тази Коледа за изключително специално уиски, може да помислят за Balblair 1969, въпреки че със солидна цена от 3500 щатски долара това вероятно ще бъде еднократна покупка. Шотландската дестилерия – единствената, която датира уискито си, вместо да поставя декларация за възрастта върху тях – пусна своя израз от 1969 г. тази година на избрани пазари, включително САЩ, Обединеното кралство, Франция, Русия и Югоизточна Азия. Издаден в преработени бъчви от бърбън, 43-годишният Balblair 1969 е специално ограничено издание от само 999 бутилки, богато на вкусове на банани, перли и карамели.

Jack Daniel’s Sinatra Select Коледно уиски

Това трябва да е най-очакваното издание на годината и новината за стартирането му със сигурност беше една от най-хитовите статии на The Spirits Business за 2012 г. Уискито, отлежало в „бъчви Синатра“ – бъчви с канали, изрязани във вътрешността на дъгите, за да се позволи на течността да попие в по-голяма част от дървото – е смесено с оригинално уиски Jack Daniel’s Old No.7 Tennessee Whisky за по-забележима пикантност и опушен вкус. Издаването му е насрочено за отбелязване на стогодишнината от рождението на Франк Синатра. Тези, които желаят да подарят Jack Daniel’s Sinatra Select тази Коледа, ще трябва да летят до или от летище, тъй като до януари това е ексклузивна продажба на дребно само в избрани места в САЩ. Той обаче идва в подаръчна кутия с възпоменателна книга за любовната афера на известния певец и текстописец с Jack Daniel’s за препоръчителна цена от US£150.

Коледно уиски George T Stagg 2012

В този списък няма голямо количество бърбън, но George T. Stagg 2012 от дестилерията Buffal Trace със сигурност е заслужил своето място. Със 71,4% abv, това уиски – често разглеждано като върхът на Buffalo Trace Antique Collection – е сълзяща очите течност, която носи удар. Пълен с изгорено карамел, ръжени подправки, женско биле, тютюн и ванилия, George T. Stagg е удоволствие и половина. Добавете капка вода, за да смекчите пикантността и да извадите нотка на портокал и повече дъбови нотки. Предлага се в повечето специализирани магазини за алкохол за около £110 бутилката.

Колекция Woodford Reserve Masters Collection ръжено коледно уиски

Тази двойка ръжени уискита от колекцията Woodford Reserve Masters са чудесен подарък за уиски ентусиасти, които искат да открият повече за ефекта на дървото върху уискито. И двете пълни с уиски Woodford Reserve Rye, едната бутилка от 37,5 cl съдържа течност, отлежала в нови американски дъбови бъчви, докато другата съдържа течност, отлежала в пълнителни бъчви от бърбън. Резултатът предлага интересен поглед върху процеса на зреене и наистина показва уменията на главния дестилатор на Woodford Reserve. Новата бъчва ръж има златисто кафяв цвят с нотки на канела и подправки, докато отлежалата бъчва ръж има светло сламен цвят и по-леки нотки на трева, ръжено зърно и цитрус. Дуото се предлага в подаръчна кутия за около £100.